Een goede start voor een sportieve zwangerschap

Fit en vol vertrouwen trainen

Je bent zwanger en je lichaam maakt grote veranderingen door...

Deze veranderingen kunnen enorme impact hebben. Niets voelt meer als voorheen. Misschien ervaar je zelfs pijn of ongemakken.

Ook sporten is niet meer zo vanzelfsprekend. Je wil er graag mee doorgaan maar vraagt je af wat je wel en niet kan doen.

Of misschien wil je nu juist starten met sporten, omdat het in deze fase zo belangrijk is.

Bij Club Mama gaan we verder dan ‘doe maar wat goed voelt’ - wij gaan je echt helpen en leren wat belangrijk is in alle fases van je zwangerschap!

Herkenbaar?

Over deze cursus

In deze 5-weekse cursus leer je alles wat je moet weten om veilig en effectief te trainen tijdens je zwangerschap. In de anderhalf durende sessie combineren we een praktische workshop met een lekkere work-out. Je krijgt veel nuttige tips en info, die je ook meteen gaat toepassen.

Wij gaan veel verder dan ‘dit mag wel en dat mag niet’. Meestal is het namelijk niet zo zwart-wit maar juist heel persoonsgebonden wat je wel en niet kunt doen. Je zult merken dat je veel vertrouwen opbouwt, waardoor je tijdens de training jezelf kan uitdagen en kan blijven bouwen aan kracht, conditie en mobiliteit.

Wil je meteen fanatiek aan de slag en meer dan één keer per week trainen? Dat kan! Je kunt naast de cursus ook aan meerdere ‘personal group trainingen’ deelnemen. Kijk hier voor meer info en tijden.

Core focus

Hoe zit het nou precies met buikspieren trainen tijdens de zwangerschap? Je leert welke impact een zwangerschap heeft op je spierkorset en waar je rekening mee moet houden. We hebben het over de diastase en oefenen met inzetten van de ademhaling om effectiever kracht te leveren. Ook besteden we uitgebreid aandacht aan het functioneren van de bekkenbodem.

Postuur veranderingen

In de loop van de zwangerschap, naarmate je buik groeit, verandert je postuur. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop je beweegt en kracht levert. Hoe zorg je ervoor dat je ondanks alle veranderingen zo sterk en soepel mogelijk blijft? Hier ga je tijdens, maar zeker ook na je zwangerschap veel profijt van hebben.

Dagelijks leven

In de trainingen kun je veel bereiken, maar de meeste tijd spendeer je natuurlijk daarbuiten. Hoe zorg je ervoor dat je ook in het dagelijks leven effectief kracht levert? Zeker als er zometeen een kindje is wat constant getild en gevoed moet worden? We oefenen met verschillende strategieën voor zowel inspanning als ontspanning.

Mama to be, wil jij...

Weten waar je op moet letten tijdens het sporten?

Vol vertrouwen aan je lijf werken in deze bijzondere fase van je leven?

Trainen in een kleine groep met gelijkgestemden?

Dan is deze cursus voor jou!

Club Mama kwaliteit

Bij club mama staan we voor kwaliteit. Onze coaches werken fulltime als personal trainer en hebben jarenlange ervaring. Wij zijn dagelijks bezig met het trainen mama’s (to be) en echt gespecialiseerd in pré- en postnataal fitness.

Het is onze missie om ervoor te zorgen dat jij tijdens je zwangerschap effectief en verantwoord kunt blijven sporten, met veel persoonlijke aandacht en een onderbouwd programma. 
Daarom werken wij met de PowerMama interventie, die door het Kenniscentrum Sport en Bewegen wordt erkend. Daarnaast werken we nauw samen met (bekken)fysio’s uit de omgeving.

Cursus zwanger trainen

156
  • 5 sessies van 1,5 uur
  • Wekelijkse workshop gevolgd door een uitdagende work-out
  • Kleine groepjes en persoonlijke begeleiding
  • Mogelijkheid om meerdere keren per week te sporten

Startdata

  • Woensdag 14 juni 19.15 uur
  • Maandag 21 augustus 19.15 uur
  • Woensdag 20 september 19.15 uur
  • Kun jij niet op deze data? Laat een berichtje achter onderaan deze pagina en we kijken samen naar de mogelijkheden!
  • Wil je voordat de cursus start al beginnen met trainen? Dat kan! Meld je aan voor de cursus en laat daarna onderaan deze pagina je gegevens achter met een berichtje: 'start direct met trainen'.
  •  

Gratis e-book: zwanger trainen

Wil je alvast meer weten over trainen tijdens je zwangerschap? Krijg in één klik toegang tot ons gratis e-book

Heb je een vraag?

Stuur ons gerust een berichtje via het onderstaande formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.